Sklizeno.cz, Svět bedýnek, Freshbedýnky…

Stále více lidí si uvědomuje, že kvalita potravin v supermarketech je mnohdy – při nejmenším – diskutabilní. Původní suroviny často nahradily umělé přísady, chuť a barva se dohání dochucovadly a barvivy… zkrátka přírodu nahradila éčka. Mnozí si proto začínají pěstovat vlastní zeleninu a ovoce nebo nakupují od lokálních farmářů na trzích.

Většina lidí ale nemá kde pěstovat a na farmářské trhy jim chybí čas. Patříte mezi ně? Pak vězte, že jíst zdravě se dá bez práce navíc. Naopak je to dokonce pohodlnější – potraviny v biokvalitě si můžete nakoupit on-line a nechat si je dovézt až domů.

Jak objednat BIO potraviny online?

tuhykorinek-jezte-zdrave-s-temito-2-obchody-je-to-hracka

Obchody, které vás nezklamou

Aktuálně v Česku působí několik obchodů zaměřených na kvalitní potraviny od lokálních farmářů – Sklizeno.cz, Svět bedýnek, Freshbedýnky nebo třeba Zdravykos.cz. Něco koupíte také v obchodě Naturalis.cz.

Každý má své silné stránky a záleží na vás, který e-shop vám vyhovuje víc. Ať už zvolíte jakýkoliv, s největší pravděpodobností budete nad míru spokojeni.

Pojďme se podívat, co který obchod nabízí.

Freshbedýnky

Freshbedýnky se chlubí tím, že mají BIO zmáknuté, dopravují z farmy rovnou do skladu a doručují v Praze a okolí a také po celé ČR prostřednictvím DPD.

Při kurýrní přepravě nelze objednat chlazené zboží (maso, mléčné výrobky apod.) a některé křehké druhy ovoce a zeleniny. Tyto produkty jsou pro objednávky doručované přes DPD vyřazené z nabídky.

VýhodyNevýhody
Při nákupu nad 1.000 Kč doprava zdarmaMinimální hodnota objednávky je 400 Kč

Svět bedýnek

Na první pohled totožná služba, akorát s méně přehledným webem. Koncept se však mírně liší: ačkoliv lze kupovat jednotlivé potraviny, výhodnější a výrazně pohodlnější je sáhnout po jedné z předpřipravených bedýnek. Na výběr je několik variant (malá, velká, ovocná, salátová, zimní, farmářská…) a jejich obsah se mění v závislosti na aktuálním ročním období.

tuhykorinek-nakup-zdraveho-jidla-online

Nabídka e-shopu čítá přes 2 000 položek od velkého množství lokálních dodavatelů a zahrnuje ovoce a zeleninu, maso, pečivo, nápoje atd. Hlavní výhodou je dostupnost rozvážky po celé republice. Kam nezvládnou doručovat vlastními vozy, zavážejí ve spolupráci s kurýrní službou. „Objednávám pravidelně a nemůžu nic vytknout, výborné produkty, komunikace, dodání na čas,“ nešetří v diskuzi nadšením LadyTommy, jedna ze spokojených zákaznic.  Pro věrné zákazníky je navíc připravený štědrý bonusový program.

Den a přibližný čas zavážky si kupující určuje sám, aby měl jistotu, že se s kurýrem nemine. Nejrychleji prý zvládají bedýnku doručit do 24 hodin od objednávky.

S cenami dopravy to není zrovna jednoduché: předpřipravené bedýnky a objednávky nad 1 200 Kč doručují zdarma, jinak za dopravu účtují 79 Kč.

Platit lze předem kartou, převodem na účet či předplaceným kreditem, při převzetí pak v hotovosti.

VýhodyNevýhody
dostupnost po celé republiceminimální hodnota objednávky 400 Kč
doručení od 24 hodinpoměrně nepřehledný web
více možností platby
věrnostní program 
možnost dárkového poukazu 

Sklizeno.cz

Vstřícná služba, kterou si rychle oblíbíte pro přátelské vystupování a pestrou nabídku. Sortiment pečlivě vybírají a kvalitu garantují kodexem výběru. Ten ve zkratce říká, že spolupracují jen s těmi dodavateli, kteří nepoužívají umělé přísady a své produkty vyrábějí šetrně. Vybírají si především podniky s menší produkcí, takže mnohdy v nabídce najdete výrobky, které v maloobchodních řetězcích neseženete.

A nabídka je opravdu široká: počínaje čerstvým ovocem, zeleninou, masem a mléčnými výrobky přes trvanlivé suroviny a nápoje až po slané i sladké pochutiny – vše od lokálních výrobců. „Skvělá volba, když nestíháte a chcete svůj čas využít jinak než nakupováním v supermarketech a čekáním v dlouhých frontách u pokladen,“ pochvaluje si první zkušenost zákaznice Míša.

Velkou výhodou je, že mnohé potraviny se prodávají na váhu – další z ambicí Sklizeno.cz totiž je naučit lidi neplýtvat jídlem. Největší slabinou je naopak omezený rozvoz čerstvých a mražených potravin, který je k dispozici pouze v Brně. Drobnou výhodu mají lidé z blízkého okolí, zboží si mohou vyzvednout osobně na jedné ze tří brněnských poboček.

Do zbytku republiky expedují pouze trvanlivé produkty. Doručení trvá do dvou dnů a je zdarma k objednávkám nad 1 000 Kč, jinak stojí 39 Kč. Platí se kartou předem nebo při převzetí.

VýhodyNevýhody
široký sortiment jinde nedostupných produktůomezený rozvoz čerstvých potravin
prodej na váhu odstupňovaný po 100 gramechdoručení zdarma až od 1.000 Kč
doručení do dvou dnů 
nabízené produkty lze ochutnat v prodejně 
možnost dárkového poukazu 

Takhle jednoduché to je

Jak vidíte, nakupování kvalitních potravin z lokálních zdrojů je podstatně jednodušší, než by si nezasvěcený člověk myslel. Ano, ceny jsou o něco vyšší než v supermarketech – stejně tak kvalita, která je ale v poměru k cenovému rozdílu výrazně vyšší. A když jde o zdraví, šetřit se nevyplácí.

Doufáme, že byl pro vás článek užitečný a budeme jedině rádi, když vám pomůže stravovat se zdravěji.

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Co je Friggatriskaidekafobie? A jak souvisí s volbou prezidenta?
Udržitelnost a ekologické chování se promítají i do nábytku a bydlení
Jak je možné, že mají narozené děti modré oči?
Byliny a rostliny
Rozdíly mezi CBD a HHC
Jak správně založit kompost?
rekonstrukce zahrady
Kolik stojí rekonstrukce zahrady?
Jak dlouho vydrží svítit LED pásky?
Šungit: Kámen života a jeho účinky
Moderní metody čištění septiků: ekologicky, efektivně, šetrně
Syndromem nezdravých budov trpí dva ze tří
Recepty
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Odkrýváme tajemství přirozené krásy: Zdravý životní styl a sebeláska jako klíč k vaší nejlepší verzi
Rozluštění tajemství sacharidů a jejich role v našem zdraví
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Šungit: Kámen života a jeho účinky
Veronika Zajícová se po srážce s autem, prasklé lebce a zlomenině nohy vrátila do ringu
Veronika Zajícová se po srážce s autem, prasklé lebce a zlomenině nohy vrátila do ringu
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Jak dlouho vydrží svítit LED pásky?
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Moderní metody čištění septiků: ekologicky, efektivně, šetrně