Na slano: Francouzský cibulový quiche

Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký.

8 kousků, pečení 30 minut, příprava 1 hodina

Francouzská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

TĚSTO PRO SLANÝ KOLÁČ (QUICHE)

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 4 špetky soli
  • lžička nedrceného kmínu
  • hrst rozdrcené majoránky
  • hrst oregana
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 stroužky česneku, které byly rozdrcené v lisu

PŘÍPRAVA SLANÉ NÁPLNĚ

  • 5 velkých nebo 8 menších cibulí, rozkrájených na půlkolečka
  • sádlo a máslo
  • trocha hnědého cukru
  • 1/4 l sladké smetany
  • 150 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat?

JDEME ROVNOU NA NÁPLŇ

  1. Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký. Proto jdeme rovnou na náplň.
  2. Cibuli osmažte na sádle i másle v rendlíku.
  3. Přisypte trochu hnědého cukru a za občasného míchání duste pod pokličkou asi 20 min. Cibule musí zkaramelizovat. Poznáte to tak, že bude mít zlatou barvu a nasládlou vůni.
  4. Takto osmažená cibule se smíchá s 1/4 litrem sladké smetany, nastrouhaným čedarem, solí a pepřem.
  5. Tip: Chcete vyzkoušet jiný sýr, než čedar? Napište nám prosím, jaký jste vyzkoušeli a jak vám quiche chutnal. Z mé zkušenosti je např. niva velmi výrazná, eidam vás zase unudí k smrti.
  6. Všechno hezky smícháte a promícháte. Ale pozor! Předtím, než náplň pokladete na koláč, nechte vychladlé těsto 20 min zapéct ve formě. Nezapomeňte propíchat vidličkou dno koláče.
  7. Pak již můžete na těsto nanést náplň a s koláčem šup do trouby.
  8. Pečeme při 180 stupních asi 25 min. Dobrou chuť!

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
Mezinárodní den rodiny: Na výlet!
Byliny a rostliny
Tajemství léčitelů z Bali
Návod na bylinkovou spirálu
Jak nám pomáhá pampeliška lékařská?
Důvěrné: týden se sebou
Aroma difuzér aneb cesta ke zdravé vůni
Jak na ekologický tisk od A do Z
Dětský pokoj podle Montessori
Recepty - Adamovo vaření
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
7 tipů, jak se naučit vařit
Špaldový koláč s makovou náplní
Makový koláč ze špaldy 🥧
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Tajemství léčitelů z Bali
Důvěrné: týden se sebou
Návod na bylinkovou spirálu
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Lidé se ostýchají mluvit o smrti se svými blízkými, říká Blanka Dobešová
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
Důvěrné: týden se sebou