Na slano: Francouzský cibulový quiche

Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký.

8 kousků, pečení 30 minut, příprava 1 hodina

Francouzská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

TĚSTO PRO SLANÝ KOLÁČ (QUICHE)

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 4 špetky soli
  • lžička nedrceného kmínu
  • hrst rozdrcené majoránky
  • hrst oregana
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 stroužky česneku, které byly rozdrcené v lisu

PŘÍPRAVA SLANÉ NÁPLNĚ

  • 5 velkých nebo 8 menších cibulí, rozkrájených na půlkolečka
  • sádlo a máslo
  • trocha hnědého cukru
  • 1/4 l sladké smetany
  • 150 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat?

JDEME ROVNOU NA NÁPLŇ

  1. Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký. Proto jdeme rovnou na náplň.
  2. Cibuli osmažte na sádle i másle v rendlíku.
  3. Přisypte trochu hnědého cukru a za občasného míchání duste pod pokličkou asi 20 min. Cibule musí zkaramelizovat. Poznáte to tak, že bude mít zlatou barvu a nasládlou vůni.
  4. Takto osmažená cibule se smíchá s 1/4 litrem sladké smetany, nastrouhaným čedarem, solí a pepřem.
  5. Tip: Chcete vyzkoušet jiný sýr, než čedar? Napište nám prosím, jaký jste vyzkoušeli a jak vám quiche chutnal. Z mé zkušenosti je např. niva velmi výrazná, eidam vás zase unudí k smrti.
  6. Všechno hezky smícháte a promícháte. Ale pozor! Předtím, než náplň pokladete na koláč, nechte vychladlé těsto 20 min zapéct ve formě. Nezapomeňte propíchat vidličkou dno koláče.
  7. Pak již můžete na těsto nanést náplň a s koláčem šup do trouby.
  8. Pečeme při 180 stupních asi 25 min. Dobrou chuť!

Přidejte komentář

Děti Zvířata
Vyznejte si lásku (nejen na Valentýna) v přírodě
7 tipů, jak dosáhnout silné imunity po celý rok
Zimní a podzimní barefoot boty pro děti (vel. 23 -25)
Byliny a rostliny
Vyznejte si lásku (nejen na Valentýna) v přírodě
7 tipů, jak dosáhnout silné imunity po celý rok
Průvodce po zahradě: Zahradnický kalendář 🌻🥕🍎
Domácí tablety do myčky: první výroba
Syndromem nezdravých budov trpí dva ze tří
Vánoční průvodce: Jak na EKO-Friendly a Zero Waste Vánoce?
Přijďte na veletrh Střechy Praha 2020
Recepty - Adamovo vaření
Špaldový koláč s makovou náplní
Makový koláč ze špaldy 🥧
Domácí houstičky ze špaldy a sádla
Lahodné domácí špaldové houstičky
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Rituál Menarché – oslava ženství
Koronavirus jako příležitost. Aneb dobré zprávy o koronaviru v Česku
Domácí tablety do myčky: první výroba
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Lidé se ostýchají mluvit o smrti se svými blízkými, říká Blanka Dobešová
Jaké tajemství na sebe prozradila Veronika ve své knize Sláma v botách 2?
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Rituál Menarché – oslava ženství
Koronavirus jako příležitost. Aneb dobré zprávy o koronaviru v Česku
Jak zhubnout? Vyvarujte se mýtům a buďte v klidu