Na slano: Francouzský cibulový quiche

Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký.

8 kousků, pečení 30 minut, příprava 1 hodina

Francouzská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

TĚSTO PRO SLANÝ KOLÁČ (QUICHE)

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 4 špetky soli
  • lžička nedrceného kmínu
  • hrst rozdrcené majoránky
  • hrst oregana
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 stroužky česneku, které byly rozdrcené v lisu

PŘÍPRAVA SLANÉ NÁPLNĚ

  • 5 velkých nebo 8 menších cibulí, rozkrájených na půlkolečka
  • sádlo a máslo
  • trocha hnědého cukru
  • 1/4 l sladké smetany
  • 150 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat?

JDEME ROVNOU NA NÁPLŇ

  1. Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký. Proto jdeme rovnou na náplň.
  2. Cibuli osmažte na sádle i másle v rendlíku.
  3. Přisypte trochu hnědého cukru a za občasného míchání duste pod pokličkou asi 20 min. Cibule musí zkaramelizovat. Poznáte to tak, že bude mít zlatou barvu a nasládlou vůni.
  4. Takto osmažená cibule se smíchá s 1/4 litrem sladké smetany, nastrouhaným čedarem, solí a pepřem.
  5. Tip: Chcete vyzkoušet jiný sýr, než čedar? Napište nám prosím, jaký jste vyzkoušeli a jak vám quiche chutnal. Z mé zkušenosti je např. niva velmi výrazná, eidam vás zase unudí k smrti.
  6. Všechno hezky smícháte a promícháte. Ale pozor! Předtím, než náplň pokladete na koláč, nechte vychladlé těsto 20 min zapéct ve formě. Nezapomeňte propíchat vidličkou dno koláče.
  7. Pak již můžete na těsto nanést náplň a s koláčem šup do trouby.
  8. Pečeme při 180 stupních asi 25 min. Dobrou chuť!

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Vincent s angínou a Lily se zánětem průdušek
NACHLAZENÍ v domě? Jak dospět k tuhému kořínku?
Čerstvé šťávy nebo smoothie?
Rodinné focení na samotě u lesa
Byliny a rostliny
Resumé po druhé zahradnické sezóně
Švestky máme rádi, ve všech podobách
Přijďte na podzimní veletrh Flora Olomouc 2019
Přijďte na veletrh Střechy Praha 2020
Textilní odpad zaplavuje planetu. Můžeme ale pomoci
Takže kamna tu byla a zase budou? Jupí :)
Jak ve starém domě ušetřit energii?
Domácí tablety do myčky: první výroba
Recepty - Adamovo vaření
Švestky máme rádi, ve všech podobách
Čerstvé šťávy nebo smoothie?
Jak jsem na nespavost zkusila droždí
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Resumé po druhé zahradnické sezóně
SERVITIZACE: krok k čisté mysli a zelenější budoucnosti
PŘÍRODNÍ kosmetika 💚 Konopná mast HEMP FOR HELP
PŘÍRODNÍ kosmetika 💚 Konopná mast HEMP FOR HELP
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Darujte radost dětem v Krabici od bot
Zavolala jsem do Indie a bylo to (vo)ono!
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
SERVITIZACE: krok k čisté mysli a zelenější budoucnosti
Vincent s angínou a Lily se zánětem průdušek
NACHLAZENÍ v domě? Jak dospět k tuhému kořínku?
Výsledky spánkového průzkumu: JAK SE SPÍ PODNIKATELŮM?