Na slano: Francouzský cibulový quiche

Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký.

8 kousků, pečení 30 minut, příprava 1 hodina

Francouzská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

TĚSTO PRO SLANÝ KOLÁČ (QUICHE)

  • 300 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 1 ks vejce
  • 4 špetky soli
  • lžička nedrceného kmínu
  • hrst rozdrcené majoránky
  • hrst oregana
  • čerstvě umletý pepř
  • 3 stroužky česneku, které byly rozdrcené v lisu

PŘÍPRAVA SLANÉ NÁPLNĚ

  • 5 velkých nebo 8 menších cibulí, rozkrájených na půlkolečka
  • sádlo a máslo
  • trocha hnědého cukru
  • 1/4 l sladké smetany
  • 150 g strouhaného čedaru
  • sůl
  • pepř

Jak postupovat?

JDEME ROVNOU NA NÁPLŇ

  1. Těsto na slaný koláč má stejný základ, jako koláč sladký. Proto jdeme rovnou na náplň.
  2. Cibuli osmažte na sádle i másle v rendlíku.
  3. Přisypte trochu hnědého cukru a za občasného míchání duste pod pokličkou asi 20 min. Cibule musí zkaramelizovat. Poznáte to tak, že bude mít zlatou barvu a nasládlou vůni.
  4. Takto osmažená cibule se smíchá s 1/4 litrem sladké smetany, nastrouhaným čedarem, solí a pepřem.
  5. Tip: Chcete vyzkoušet jiný sýr, než čedar? Napište nám prosím, jaký jste vyzkoušeli a jak vám quiche chutnal. Z mé zkušenosti je např. niva velmi výrazná, eidam vás zase unudí k smrti.
  6. Všechno hezky smícháte a promícháte. Ale pozor! Předtím, než náplň pokladete na koláč, nechte vychladlé těsto 20 min zapéct ve formě. Nezapomeňte propíchat vidličkou dno koláče.
  7. Pak již můžete na těsto nanést náplň a s koláčem šup do trouby.
  8. Pečeme při 180 stupních asi 25 min. Dobrou chuť!

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Co je třeba vědět o domácím vzdělávání
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
Byliny a rostliny
Tajemství léčitelů z Bali
Návod na bylinkovou spirálu
Jak nám pomáhá pampeliška lékařská?
Důvěrné: týden se sebou
Aroma difuzér aneb cesta ke zdravé vůni
Jak na ekologický tisk od A do Z
Dětský pokoj podle Montessori
Recepty - Adamovo vaření
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
7 tipů, jak se naučit vařit
Špaldový koláč s makovou náplní
Makový koláč ze špaldy 🥧
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
No Preview
Meditace (obřad) za Bílou Horu
Jak si čistit mezizubní prostory?
Co je to Gestalt terapie?
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Lidé se ostýchají mluvit o smrti se svými blízkými, říká Blanka Dobešová
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Co je třeba vědět o domácím vzdělávání
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?