Špenátový quiche s jarní cibulkou a mascarpone

Špenátovým slaným koláčem ani klienta neurazíš.

[alert-note]8 porcí, vaření a pečení 25 minut, příprava celkem 30 minut[/alert-note]

Zelenina | Pečení

 

Co k tomu potřebujete?

INGREDIENCE DO NÁPLNĚ

  • Čerstvé nebo mražené špenátové listy (5 hrstí špenátu)
  • Svazek pěti jarních cibulek
  • 1 cibule
  • 200 g tvrdého sýra
  • 3 vejce
  • Špetka chilli
  • Mlýnek pepře a mlýnek soli
  • 250 g mascarpone
  • 40 g másla na smažení

A CO NA TĚSTO?

  • 4 lžíce vody
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce soli
  • 150 g másla
  • A hrst lásky 🙂

Jak postupovat?

  1. Příprava špenátového koláče začíná těstem. Na přípravu budete potřebovat hlubokou nerezovou mísu. Do ní vsypte mouku, na kousky nakrájené máslo pokojové teploty. Vsypte sůl a cukr.
  2. Teď přijde na řadu poctivá ruční práce. Ponořte ruku do obsahu mísy a začněte všechno mačkat. Mačkejte tak dlouho, dokud se vám neudělá drobenka.
  3. Přidejte 4 lžíce vody a začnete znova hníst, dokud nevytvoříte těsto. Z těsta by se vám měla podařit vytvarovat koule. Konzistence těsta musí být taková, abyste jej mohli bez potíží rozválet válečkem a těsto se vám netrhalo ani nelepilo.
  4. Tip: Pokud se trhá, je moc suché a je přidat lžíci vody. Pokud se lepí, je mokré a je potřeba přidat trochu hladké mouky.
  5. Kouli těsta zabalte do potravinové folie a dejte na hodinku do ledničky.

USMAŽTE ZELENINU

  1. Teď přijde na řadě ta voňavá část práce. Připravte si pánev s vysokým okrajem. Budeme na ni smažit zeleninu.
  2. Oloupejte jednu cibuli a nakrájejte ji na větší kostky a šup s ní na roztopené máslo na pánvičku.
  3. Cibulku smažte do mírně zlatova a to kvůli úžasné vůni, která provoní všechnu ostatní zeleninu.
  4. Jarní cibulky zbavte hlaviček s ocásky a pořádně je omyjte.
  5. Na osmaženou cibuli přidejte na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Smažte asi minutu.
  6. Přihoďte špenát. Posolte, popepřete, poprašte chilli, přidejte lžičku kmínu a minutu až dvě duste pod pokličkou.

 

PŘIPRAVTE SI VOŇAVOU SMĚS

  1. Vypněte oheň a vše na pánvi řádně promíchejte.
  2. Připravený zeleninový základ vyklopte do mísy, přidejte mascarpone, tři vejce a celé pořádně promíchejte. Výsledkem musí být hezky táhnoucí se směs krémovité konzistence.
  3. Ochutnejte, a pokud je potřeba, posolte a okořeňte. Směs nechte odpočinout a vrhněte se na těsto.
  4. Vyndejte jej z lednice a řádně zhruba asi tři minuty mačkejte.
  5. Máslo uvnitř těsta totiž ztuhlo a je potřeba jej oteplit, aby se s ním dobře pracovalo.
  6. Válečkem vyválejte asi půl centimetru silný plát těsta kulatého tvaru.
  7. Těsto přijde do keramického nebo nerezového kulatého plechu s vyšším okrajem.
  8. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
  9. Těsto pečlivě přilepte až ke krajům kulaté nádoby. Rozprostřete špenátovou směr s jarní cibulkou a mascarpone na koláč a posypte nastrouhaným tvrdým sýrem.
  10. Vložte do předem vyhřáté trouby na 200 ° a pečte asi 20 – 25 min. Ve chvíli, kdy vám směs začíná na koláči žloutnout, snižte teplotu a po pár minutách troubu vypněte.

Zbíhají se vám sliny? Nám doma už také. Povedl se vám recept? Chutnalo vám?

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Co je Friggatriskaidekafobie? A jak souvisí s volbou prezidenta?
Udržitelnost a ekologické chování se promítají i do nábytku a bydlení
Jak je možné, že mají narozené děti modré oči?
Byliny a rostliny
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu
Rozdíly mezi CBD a HHC
Jak správně založit kompost?
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu
Jak dlouho vydrží svítit LED pásky?
Šungit: Kámen života a jeho účinky
Moderní metody čištění septiků: ekologicky, efektivně, šetrně
Recepty
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Odkrýváme tajemství přirozené krásy: Zdravý životní styl a sebeláska jako klíč k vaší nejlepší verzi
Rozluštění tajemství sacharidů a jejich role v našem zdraví
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Co by neměla obsahovat přírodní kosmetika: Průvodce pro bezpečnou péči o pleť
Léčivé houby v tradiční medicíně: Jak mohou pomoci i vám?
Šungit: Kámen života a jeho účinky
Veronika Zajícová se po srážce s autem, prasklé lebce a zlomenině nohy vrátila do ringu
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Co by neměla obsahovat přírodní kosmetika: Průvodce pro bezpečnou péči o pleť
Čištění zahradního jezírka: Jak udržet vaši oázu krásy v ideálním stavu
Jak dlouho vydrží svítit LED pásky?