Recept na lasagne s mletým masem

Dnes ráno jsem za ním přišla s dotazem, jak vlastně na ty báječné italské lasagně. Adam mi to s trpělivostí již po několikáté popsal a já zdárně upekla.
Upozornění: Recept na lasagne s mletým masem neobsahuje bešamel, ani parmazán! 🙂

6 porcí, příprava 20 minut, vaření 1 hodina

Italská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

Co budete potřebovat na 6 porcí?

  • 500 g lazání
  • 0,5 kg mletého masa
  • 4 rajčata na pokrytí pekáče
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • 200 ml kysané smetany
  • trochu oleje
  • trochu římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • bazalku

Jak postupovat?

Příprava ingrediencí a focení

Téměř všechny suroviny se mi jak fotomodelky lačné po blesku seběhly na stůl a různě se nastavovaly, aby vypadaly co nejlépe. Škoda že krása surovin a umění fotografa nedosahuje nejvyšších kvalit. Ale vzpomněla jsem si na svého může Adama a hlavou mi proběhla věta, kterou sice neřekl, ale mě k němu pasuje: “Dokud suroviny nejsou připravené a nevypadají tak, že by se mohly okamžitě fotit, není možné začít vařit.” Fakt je, že pořádek dělá přátele, při vaření obzvlášť. Je to něco, co se ještě musím učit… 🙂

A jaký byl další děj?

  1. Na olivovém oleji jsem a na cibuli jsem osmahla hovězí mleté maso. Smažila jsem se ho v hrnci a vařečkou jsem ho přitom rozdrobila na co nejmenší kousíčky. Usmažené maso jsem podlila trochou vody a dusila asi 10 min.
  2. Mezitím jsem si nakrájela na kostičky mrkev a petržel.
  3. Kořenová zelenina zahučela do hrnce k masu a pak následovalo koření: sůl, pepř, římský kmín, bazalka a trošičku chilli.
  4. V tomto složení jsem opět dusila asi 5 min.

Přidejte rajčata a nivu

  1. Poté se už do hrnce těšily 2 konzervy krájených rajčat. Zamíchat. Stop. Drcený česnek. Zamíchat. Stop. Kysaná smetana. Zamíchat. Stop.
  2. Omáčku jsem vařila dalších asi 15 min.
  3. Před koncem jsem do hrnce přidala nastrouhanou nivu.

Vše do zapékací mísy

  1. Do velké keramické zapékací mísy jsem nalila trochu omáčky, položila první vrstvu lazání a pokračovala jsem.
  2. Celkem se mi do zapékací mísy vešly čtyři vrstvy – jedno půl kilové balení italských širokých a placatých těstovin.
  3. Na poslední vrstvu jsem položila na plátky nakrájená rajčátka.

Tip: Omáčky si udělejte hodně, já vařila asi 4 litry. Omáčka vám musí pokrýt i poslední vrstvu.
Potom není nutné lasagne před pečením upravovat, jak radí radí Emanuele Ridi. 🙂

Přidejte komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Děti Zvířata
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
Mezinárodní den rodiny: Na výlet!
Byliny a rostliny
Tajemství léčitelů z Bali
Návod na bylinkovou spirálu
Jak nám pomáhá pampeliška lékařská?
Důvěrné: týden se sebou
Aroma difuzér aneb cesta ke zdravé vůni
Jak na ekologický tisk od A do Z
Dětský pokoj podle Montessori
Recepty - Adamovo vaření
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
7 tipů, jak se naučit vařit
Špaldový koláč s makovou náplní
Makový koláč ze špaldy 🥧
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Tajemství léčitelů z Bali
Důvěrné: týden se sebou
Návod na bylinkovou spirálu
„Bambus přináší do zahrady radost,“ říká bambusář Martin
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Lidé se ostýchají mluvit o smrti se svými blízkými, říká Blanka Dobešová
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Ženská cykličnost aneb jak se v ženách vyznat
Dítě v kuchyni aneb ukaž mi, jak se to dělá?
Důvěrné: týden se sebou