Recept na lasagne s mletým masem

Dnes ráno jsem za ním přišla s dotazem, jak vlastně na ty báječné italské lasagně. Adam mi to s trpělivostí již po několikáté popsal a já zdárně upekla.
Upozornění: Recept na lasagne s mletým masem neobsahuje bešamel, ani parmazán! 🙂

6 porcí, příprava 20 minut, vaření 1 hodina

Italská kuchyně | Pečení

Co k tomu potřebujete?

Co budete potřebovat na 6 porcí?

  • 500 g lazání
  • 0,5 kg mletého masa
  • 4 rajčata na pokrytí pekáče
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • 2 cibule
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • 200 ml kysané smetany
  • trochu oleje
  • trochu římského kmínu
  • sůl
  • pepř
  • bazalku

Jak postupovat?

Příprava ingrediencí a focení

Téměř všechny suroviny se mi jak fotomodelky lačné po blesku seběhly na stůl a různě se nastavovaly, aby vypadaly co nejlépe. Škoda že krása surovin a umění fotografa nedosahuje nejvyšších kvalit. Ale vzpomněla jsem si na svého může Adama a hlavou mi proběhla věta, kterou sice neřekl, ale mě k němu pasuje: “Dokud suroviny nejsou připravené a nevypadají tak, že by se mohly okamžitě fotit, není možné začít vařit.” Fakt je, že pořádek dělá přátele, při vaření obzvlášť. Je to něco, co se ještě musím učit… 🙂

A jaký byl další děj?

  1. Na olivovém oleji jsem a na cibuli jsem osmahla hovězí mleté maso. Smažila jsem se ho v hrnci a vařečkou jsem ho přitom rozdrobila na co nejmenší kousíčky. Usmažené maso jsem podlila trochou vody a dusila asi 10 min.
  2. Mezitím jsem si nakrájela na kostičky mrkev a petržel.
  3. Kořenová zelenina zahučela do hrnce k masu a pak následovalo koření: sůl, pepř, římský kmín, bazalka a trošičku chilli.
  4. V tomto složení jsem opět dusila asi 5 min.

Přidejte rajčata a nivu

  1. Poté se už do hrnce těšily 2 konzervy krájených rajčat. Zamíchat. Stop. Drcený česnek. Zamíchat. Stop. Kysaná smetana. Zamíchat. Stop.
  2. Omáčku jsem vařila dalších asi 15 min.
  3. Před koncem jsem do hrnce přidala nastrouhanou nivu.

Vše do zapékací mísy

  1. Do velké keramické zapékací mísy jsem nalila trochu omáčky, položila první vrstvu lazání a pokračovala jsem.
  2. Celkem se mi do zapékací mísy vešly čtyři vrstvy – jedno půl kilové balení italských širokých a placatých těstovin.
  3. Na poslední vrstvu jsem položila na plátky nakrájená rajčátka.

Tip: Omáčky si udělejte hodně, já vařila asi 4 litry. Omáčka vám musí pokrýt i poslední vrstvu.
Potom není nutné lasagne před pečením upravovat, jak radí radí Emanuele Ridi. 🙂

Přidejte komentář

Děti Zvířata
Vyznejte si lásku (nejen na Valentýna) v přírodě
7 tipů, jak dosáhnout silné imunity po celý rok
Zimní a podzimní barefoot boty pro děti (vel. 23 -25)
Byliny a rostliny
Vyznejte si lásku (nejen na Valentýna) v přírodě
7 tipů, jak dosáhnout silné imunity po celý rok
Průvodce po zahradě: Zahradnický kalendář 🌻🥕🍎
Domácí tablety do myčky: první výroba
Syndromem nezdravých budov trpí dva ze tří
Vánoční průvodce: Jak na EKO-Friendly a Zero Waste Vánoce?
Přijďte na veletrh Střechy Praha 2020
Recepty - Adamovo vaření
Špaldový koláč s makovou náplní
Makový koláč ze špaldy 🥧
Domácí houstičky ze špaldy a sádla
Lahodné domácí špaldové houstičky
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Cvičení Ekodrogerie Přírodní kosmetika Zdravé podnikání
Rituál Menarché – oslava ženství
Koronavirus jako příležitost. Aneb dobré zprávy o koronaviru v Česku
Domácí tablety do myčky: první výroba
Keto dieta je lepší než junk food, říká Filip Degl
Jolana Janišová a kuchařka Jídla Světla
Lidé se ostýchají mluvit o smrti se svými blízkými, říká Blanka Dobešová
Jaké tajemství na sebe prozradila Veronika ve své knize Sláma v botách 2?
Jak odstranit Jak žít Jak zlepšit
Rituál Menarché – oslava ženství
Koronavirus jako příležitost. Aneb dobré zprávy o koronaviru v Česku
Jak zhubnout? Vyvarujte se mýtům a buďte v klidu